Do's and don'ts

of "hoe het moet"  maar ook "juist niet"    

Wellicht was je al op een feest waar alles perfect verliep. Alles loopt gesmeerd en lijkt 'een makkie', ook voor de DJ. Maar onderschat zijn waarde niet!
Helaas loopt het ook anders; er is geen sfeer, het feest komt niet op gang, er zijn stiltes, de dansvloer staat uiteindelijk vol maar even later begeeft iedereen zich terug naar zijn stoel, de DJ doet een aankondiging maar niemand begrijpt er iets van.. Je hebt het vast ook al meegemaakt.
 
Is dit toeval? Ik weet beter. Er zijn immers veel belangrijke factoren die het slagen of falen van je feest bepalen:
 
 Do's - zo doet Discobar Studi-Jo het Don'ts - zo hoort het niet
Een degelijke voorbereiding zodat zowel jij als ikzelf weten wat van elkaar te verwachten. Ik draai de muziek die jij en je gasten graag horen zoals opvoorhand besproken. De DJ komt onvoorbereid met onaangename, verrassingen tot gevolg. De DJ draait songs die hij leuk vindt zonder rekening te houden met het publiek.
De installatie wordt steeds door mezelf geplaatst en getest voor aanvang van je feest. Er is reserve materiaal ter plaatse voorhanden indien iets faalt. De installatie wordt vaak uitbesteed. De DJ hoopt dat alles werkt en blijft werken.
Bij een defect is er een groot probleem.
Discobar Studi-Jo heeft 30 jaar ervaring op verschillende types feesten. Een DJ zonder ervaring en/of feeling voor het publiek.
Variatie in muziekstijlen. Er zijn voldoende muziekgenres om er een gevarieerd, boeiend feest van te maken. Eens een genre aanslaat denkt de DJ dat het niet meer stuk kan. Genodigden die graag iets anders horen blijven op hun honger zitten.
Herkenbaarheid van de songs, want meezingen blijft plezant. Nummers die niemand kent hebben zelden succes op de dansvloer.
Alle ritmische muziek wordt gemixt op de beat met verschillende mixtechnieken (loops, stems, effecten, enz). Beluister mixen ter referentie.

Hier zijn (helaas) veel alternatieven:
- Songs worden altijd volledig uitgedraaid
- Stiltes tussen songs
- Nummers fout mixen: 2 songs beatmixen die elk een ander tempo hebben
- Platen mixen die totaal niet bij elkaar horen

Een goede energie / 'swung'. Enthousiasme is aanstekelijk en brengt jullie genodigden aan het dansen. De DJ heeft er geen zin in, draait routine sets en denkt enkel aan het financieel voordeel.
Degelijke presentatie van een duidelijk verstaanbare DJ. Meer dan eens zijn DJ's onbegrijpelijk ;-)
Professionele installatie die gezien mag worden. Een installatie die je liever niet ziet of toch niet op jouw feest.
De DJ zal jouw genodigden opzwepen op momenten die er echt toe doen. Zatte nonkels die meebrullen in de microfoon om de sfeer er in te brengen.
Kwalitatief geluid door een degelijke geluidsinstallatie. Een goedkope, onprofessionele installatie die vervormt of dof klinkt.
Aangepast geluidsvolume. Het volume is te stil (soms omdat de installatie het niet aankan) of te luid want vaak denkt men dat een hoog volume veel goed maakt wat tegengesteld werkt.
Hi-Fi geluid enkel door digitale bestanden van hoge kwaliteit. Gedownloade muziek van Youtube of andere niet-officiële bronnen, zelfs met reclame. 
Verwonderde blik

Indrukwekkend lijstje, niet?

Behoed je voor onaangename verrassingen en boek met zekerheid.


Vraag vrijblijvend informatie aan

 

Terug naar startpagina »

De beste dansmuziek van vroeger en nu naar jouw wensen
Persoonlijke aanpak omdat
jouw
feest anders is
Ik voel het feest aan
en speel in op de sfeer
Een geslaagde onvergetelijke dansavond, zonder zorgen
100% dansgarantie aan
een eerlijke prijs